Enviroment

Sustainable expertise powers the steel-coated Corten dice in Denmark

When the Danish architectural agency Christensen & Co. Architects was commissioned to design the brand new headquarters for the Helsingør plant, they felt it might be applicable for the mission to function an extension of the shopper's dedication to environmental applied sciences. sustainable provide. The Forsyning Ring Helsingør, fed sustainably, coated with Corten metal and recollects the encompassing industrial structure. It has been dubbed The Dice due to its geometric form. To scale back its power footprint, the workplace complicated attracts its extra warmth from a close-by wooden chipping plant, whereas rainwater is collected on the roof and reused within the constructing.

Masking an space of ​​6,000 sq. meters, Forsyning Helsingør's operations heart contains a five-story dice in addition to a fancy of working facilities together with storage areas, garages and all of the tools of 39; operation. The bottom ground of the Dice dealing with the general public is organized round a central atrium lit by a lightweight that connects to the executive rooms, a customer support heart and a public area. publicity. Giant skylights and full peak home windows additionally present loads of pure gentle and are protected by Corten metal photo voltaic fins.

"The design of the brand new headquarters on the Helsingør plant is predicated on the municipality's sustainable provide applied sciences – from wastewater remedy to power and waste administration," says Christensen & Co. Architects. mission assertion. "The mission consists of the dice and the services in operation, two buildings adjoining to the central to the distinctive structure. The set up varieties a protecting defend across the central work space whereas defending the atmosphere from noise. "

Associated: a Danish metropolis is the primary on the earth to energy a water remedy plant with wastewater

Info on sustainable applied sciences used within the constructing and by the municipality is made accessible to guests within the dice. Guests may get pleasure from views from the shopper heart positioned on the bottom ground to the whole constructing due to the big atrium.

+ Christensen & Co. Architects

Through Dezeen

Footage of Niels Nygaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *