Enviroment

A 1940s cottage is was a solar-powered home impressed by Hanok

Woofter Structure lately accomplished the enlargement and renovation of a 1940s cabin in Portland, Oregon. Redesigned to observe the design ideas of conventional Korean homes often called "hanoks," this residential venture known as "Wilshire Home" has been reworked right into a courtyard and features a new south-facing backyard area. The home has additionally been absolutely modernized and geared up with sturdy components, together with rain chains and photo voltaic panels that cowl the roof.

Protecting an space of ​​1,850 sq. ft, the Wilshire residence retains a lot of the present one-storey construction, whereas counting on a delicate extension that extends the house's footprint to Rear of the oblong parcel. Whereas the property's façade retains a standard gable-like look, the brand new exterior claddings and roofs give the home a sublime, up to date look.

Following the rules of Hanok, a standard Korean home typology relationship again to the 14th century and favoring a site-specific design, each for the positioning of the home and for its inside design, the Wilshire Home takes under consideration passive photo voltaic safety situations. The most effective instance of this may be seen within the orientation of the lengthy and slim addition to the south to benefit from the pure mild and the warmth of the solar. Roof overhangs assist divert undesirable photo voltaic achieve.

The most effective instance of this may be seen within the orientation of the lengthy and slim addition to the south to benefit from the pure mild and the warmth of the solar. Roof overhangs assist divert undesirable photo voltaic achieve.

Associated: this inexperienced roofed home for a grasp gardener embraces nature

The architects have additionally dubbed Wilshire's residence the "Home of Seven Skylights" for its inclusion of skylights that punctuate the brand new sequence of vaulted areas – together with bedrooms, an artist's studio and a secret recreation room accessed by a pull ladder – which flood the ethereal and trendy inside with an abundance of pure mild. The massive home windows and glass doorways of the veranda overlooking the backyard additionally give daylight to scale back the reliance on synthetic mild.

+ Woofer structure

Footage of Pete Eckert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *