Enviroment

A play home constructed with recycled supplies gives a panoramic view of the dawn in Ecuador

Constructed largely from recycled supplies, the home that architect Daniel Moreno Flores just lately accomplished for a shopper with inventive tendencies in Ecuador is filled with gaiety and creativity, whereas decreasing its environmental footprint. Positioned within the metropolis of Pifo, lower than an hour's drive from Quito, the Home of Flying Tiles is strategically situated to benefit from the views. The home takes its identify from its huge set up of suspended tiles – recovered and new – positioned on the entrance to create visible curiosity and assist shield the glass-walled home from undesirable photo voltaic warmth beneficial properties.

When deciding on the situation of the home, Flores started with a web site survey. With the shopper, he arrived early on the location to watch the course of the dawn and the very best positions to border the views of landscapes. For the home to look "as if it had at all times been there," Flores additionally let site-specific dwelling placement learn by current bushes and wildlife. No bushes have been eliminated in the course of the building course of.

Associated: this stepped residential tower is draped with greenery in Quito

"The home is oriented in direction of the view, for the contemplation of the mountain, the environment and all of the crops and bushes of the place," mentioned Flores. "These areas search to accentuate the connection with sure externalities comparable to mountain, low vegetation, sky and with the Guirachuro (a form of chook of the place)."

Utilizing a mixture of new supplies, reclaimed wooden and tiles from three homes in Quito, the architect created a 130-square-meter home with three major areas: a double-height residing space opening onto an outside studying terrace area mezzanine workplace; the room overlooking the mountain; and the bottom ground rest room constructed round an current tree. The roofs of the construction are additionally designed to be accessible to create a wide range of views to benefit from the panorama.

+ Daniel Moreno Flores

Pictures by JAG Studio, Santiago Vaca Jaramillo and Daniel Moreno Flores

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *