Enviroment

A renovation crammed with greenery rethinks the Indonesian colonial structure

The Indonesian structure agency Kantor Gunawan Gunawan has remodeled a century-old Dutch colonial home right into a PB home, a contemporary home with a stronger connection to nature. The home, handed down for 3 generations, has been renovated to satisfy the wants of the brand new household whereas paying tribute to historic parts. The plush tropical vegetation of Indonesia has additionally been built-in into the inside with full-height glazing that gives views of the backyard and frames an enormous inexperienced wall.

Following the standard Dutch colonial type, the home was initially designed in quarters, with many rooms organized alongside a essential axis and related by a protracted hall. To modernize this area, the architects demolished many of the partitions and created a big open-plan residing area, a eating room and a 10-by-6-meter kitchen. The ceilings have additionally been raised to create a extra ethereal really feel.

Associated: Cool breezes cross a low-energy brick home in Indonesia

To convey greenery into the 300-square-meter home, the architects needed to battle with the slim and tough website, which allowed solely a minor landscaping alongside the home. Profiting from the footprint, the architects added a big inexperienced wall on the west facet, framed by tall sliding glass doorways in the lounge. The glass partitions have additionally been put in all through the home to blur the boundaries between life inside and outside.

The outside of the constructing obtained a brand new coat of paint, a black door and new window seals. It has additionally been coated with unique mosaic glass, however has been preserved. In distinction, the inside of the home has been fully remodeled.

"Utilizing a white, grey, orange and darkish wooden sample, Kantor Gunawan Gunawan creates a constant coloration palette all through the house," the agency stated. "The furnishings can also be all the time made with the identical walnut materials as the underside of the door and the wall. The darkish wooden flooring and grey marble additionally units the tone for a cushty and welcoming residing area because it additionally extends to the pantry desk and the picket deck of the terrace. "

+ Kantor Gunawan Gunawan

Photograph by Mario Wibowo Images through Kantor Gunawan Gunawan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *