Enviroment

A modernist home in Brazil brings a tropical backyard to the inside

Designed by São Paulo-based structure agency BZP Arquitetura, Casa Flamenco is a modernist home that makes essentially the most of its lush tropical environment. Surrounded by opening glass partitions and punctuated by courtyards, the home attracts the outside at each flip. To additional hyperlink the posh residence to nature, the architects included bioclimatic methods to make sure a snug and low-energy micro-climate; a palette of pure supplies outlined by stone and wooden accents; and renewable methods corresponding to photo voltaic scorching water methods and a rainwater assortment tank.

With an space of ​​1,300 sq. meters, Casa Flamenco was created for a younger household of 4 at Jardim Europa, one of the vital wanted and splendid residential areas of São Paulo. The home is unfold over three flooring that have interaction on the surface with giant sliding glass doorways. A palette of minimalist supplies defines the intense inside of the home. The design consists of white surfaces and pure supplies, corresponding to granite and hickory walnut, to remain targeted on the plush panorama irrigated by collected rainwater.

Associated: This contemporary solar-powered retreat is topped with a large inexperienced roof

"We now have included bioclimatic methods for the mission, corresponding to using inexperienced slabs in landscaping, protecting movies on glass, photovoltaic panels that take up photo voltaic vitality and the convert to warmth, heating water showers and taps and making a cross air flow system. in environments and larger climatic consolation and air circulation within the inside of the residence, lowering the fixed use of air-con, "mentioned the architects.

To maintain the deal with the panorama, the architects have organized the parking within the basement, which additionally homes the technical and repair areas. The spacious floor ground consists of the principle social areas, together with residing areas, eating room, kitchen, workplaces, house theater and entry to an out of doors pool. Personal sleeping areas are situated on the higher ground. A separate constructing homes a health club, sauna and a toy library.

+ BZP Arquitetura

Through ArchDaily

Photograph of Tuca Queens through BZP Arquitetura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *