Enviroment

Luxurious inexperienced roof home combining historic Spanish influences with modern design

Between the Mediterranean Sea and the coastal mountains of northern Spain, architect Guillem Carrera, primarily based in Tarragona, has accomplished the development of Casa VN, an energy-efficient luxurious home that pays homage to the area's historic heritage. Located on a steep slope, the trendy home makes use of terraces to descend the panorama and faces glass partitions to benefit from the panoramic views. To scale back vitality wants, the home follows passive photo voltaic rules; additionally it is topped with inexperienced insulating roofs and geared up with house automation expertise.

Casa VN is positioned in Alella, a village historically used for agriculture, close to Barcelona, ​​and characterised by giant estates and stone walled terraces. Nonetheless, in recent times, financial modifications have led to elevated urbanization within the area. Given the historical past of the panorama, Carrera strives to retain the unique character of the property of its consumer whereas introducing trendy consolation.

Associated: A minimalist home in northern Spain makes use of geothermal vitality to cut back its vitality consumption

The objective was to "protect the soul and morphology, to protect every of the issues that make it distinctive and attribute: the terraces, the retaining partitions, the assorted components of the pre-existing vegetation and the stone chapel dry, "Carrera mentioned. . "These components are delineated and recognized to be preserved within the manufacturing unit. As soon as they’ve been demarcated, a respectful implementation of housing instantly on the present floor is established, in order that the home coexists and interacts spatially and functionally with these components. The ensuing ensemble seeks to be a timeless and heterogeneous ensemble that’s a part of the place and the panorama. "

At 869 sq. meters, Casa VN recollects the big estates that had been as soon as typical of Alella. The stone of native origin – the identical as that used within the preserved stone chapel – and the Mediterranean panorama landscapes additionally respect the native vernacular language. The residence has a contemporary building with a bolstered concrete, metal and glass construction. The passive photo voltaic rules additionally guided the design and implementation of the home to cut back undesirable photo voltaic acquire and promote pure cooling.

+ Guillem Carrera

of Adrià Goula by way of Guillem Carrera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *