Enviroment

In Brazil, this solar-powered home blends into its environment with a large inexperienced roof and an open-air floor ground

As for contemporary properties, most architects connect to making a soothing concord between the inside and exterior, which suggests lots of pure gentle, floor-to-ceiling home windows, pure vegetation, and so forth. The Brazilian firm Reinach Mendonça Arquitetos Associados went even additional by utterly eliminating the outside partitions. Situated in São Paulo, the solar-powered RFC residence consists of an open-air floor ground that results in a connecting courtyard, blurring the boundaries between nature and man.

With an space of ​​greater than 6,500 sq. toes, the RFC Residence was constructed for a household of 4 captivated with cooking. They requested the architects to design an open structure that might place the kitchen on the coronary heart of the lounge, which might make it not solely a useful house for getting ready meals, but additionally a spacious social house.

Associated: a micro-house with a inexperienced roof sits on the high of a granite wine cellar in a rural Portugal

Overlooking a inexperienced roof that shares the house with a photo voltaic panel, the home was constructed with numerous passive and energetic design measures. The oblong quantity consists of two ranges: an open floor ground and an higher ground lined with uncovered brick with a protracted inside hall lined with glass panels. The higher stage homes the master suite and the kids's bedrooms.

Social areas are all on the primary ground. They embody a lounge, an leisure space, a eating room and a big kitchen within the middle. Wrapped round a central courtyard, these residing areas with out partitions are all linked, making a seamless connection between rooms, in addition to inside and out of doors. Native vegetation has been utilized in landscaping to create a lush out of doors house.

The principle residing areas all preserve a nice temperature all yr spherical due to the pure air circulation. As well as, the second stage has been constructed with overhangs that shade the bottom ground, making a extra snug house for residents wishing to take contemporary air. There may be additionally a small pool in addition to a sauna and a wood dressing room within the yard.

+ Reinach Mendonça Arquitetos Associados

By way of ArchDaily

Photograph of Nelson Kon through Reinach Mendonça Arquitetos Associados